Koliko zelenjave na obrok?

Dileme: koliko zelenjave na obrok?

Koliko zelenjave v obliki solate se lahko solate poje na obrok? Je 50 g preveč ali je ok?

Zelenjava vedno povzroča težave 😊 – v smislu tega, kaj in koliko zelenjave jesti na LCHF / keto. Osebno sicer v jedilnikih zelenjavo omejim na neko količino. Hkrati pa dam tudi napotek, da pri vprašanju koliko zelenjave, ni treba biti preveč natančen. Priporočljivo je jesti predvsem zeleno, listnato zelenjavo (seznam je na voljo tukaj). Ni pa treba cepiti dlake z vsakim paradižnikom ali polovico korenčka. Bistveno manj škode je, če jemo barvno zelenjavo (v zmernih količinah), kot da si LCHF-jedilnik uredimo okrog kave z maslom, pretiravanja z mlečnimi izdelki in LCHF-sladic. Po občutku.

Dejstvo pa je, da je zelenjava zelo voluminozna hrana, kar pomeni, da nažiranje z zelenjavo lahko prek mehanskega vpliva širi želodec in posredno vpliva na možganske centre za apetit. Torej, po pameti: vsekakor pa je zelenjava odličen medij za vnos potrebnih maščob (solata z olivnim oljem, pražena zelenjava z maslom …)

Koliko zelenjave na obrok?

Prijava na e-novice

Nočete zamuditi nobene LCHF-novosti? Želite biti obveščeni o naših LCHF-dogodkih in ekskluzivnih akcijskih ponudbah? Trikrat ali štirikrat mesečno vam bomo poslali e-novice z vsebinami, ki vam bodo pomagale pri življenjskem slogu po načelih LCHF!