Varovanje zasebnosti

Ko obiščete spletno stran www.lchflove.si, ki jo upravlja podjetje Maksimum, d.o.o., Parmova 51, 1000 Ljubljana, Slovenija (vpis v AJPES-u) in Gašper Grom s.p., Vilharjeva 44, 1000 Ljubljana, (vpis v AJPES-u) – v nadaljevanju upravljavecnam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti kak obrazec, prijavo ali če se odločite za nakup v naši spletni trgovini, nam pošljete tudi svoje ime, priimek, e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Ur. l. RS, št. 136/2022) in v skladu z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (“GDPR”) in vsakokratno veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in Zakona o elektronskih komunikacijah

V tem dokumentu pojasnjujemo:

 • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
 • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
 • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
 • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

 • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
 • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
 • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
 • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
 • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
 • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Profili zajemanja podatkov na www.lchflove.si

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.lchflove.si, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (redno obveščanje o novostih, akcijah ipd.; obdelava za nagradne igre in akcije; pošiljanje kupljenih artiklov). Podatke posredujemo tretjim osebam le, ko je to nujno za uresničitev vašega naročila (recimo pošiljanje kupljenih artiklov).

Razen če izrecno ne dovolite, vam lahko občasno pošljemo sporočilo o akcijah, novih izdelkih ali o spremembi politike zasebnosti.

Pozor: ko po elektronski poti z nami nakupujete, se del podatkov (ime, priimek, naslov, pogosto tudi telefonska številka) shrani v našo bazo računovodskih podatkov. Dokumente, kot so računi in predračuni, smo kot poslovni subjekt dolžni hraniti, zato teh podatkov ne moremo in ne smemo izbrisati.

Podrobno predstavljamo profile zajemanja podatkov.

Profil 1: Prejemanje e-novic

Katere podatke posredujete za prejemanje e-novic?

Za prejemanje e-novic nam posredujete ime in priimek (oboje opcijsko) ter e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati e-novic, ime in priimek, če nam ga zaupate, uporabljamo za personalizacijo e-novic tako, da vas nagovorimo po imenu.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler se od e-novic ne odjavite (na koncu vsakega izvoda e-novic je povezava na odjavo). Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, ostanejo pa v bazi.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo vtičnik ninjaforms.com, za pošiljanje e-novic pa aplikacijo emailoctopus.com, kjer so vaši podatki shranjeni. Uporabljamo jih za pošiljanje e-novic in jih drugače ne obdelujemo. Ko e-sporočila na vaš naslov ne moremo dostaviti (če je vaš e-nabiralnik poln, če e-nabiralnik ne obstaja več ali če ste nam posredovali napačen e-naslov), vas izbrišemo iz baze.

 

Profil 2: Prejemanje brezplačnih e-dokumentov ali e-knjig

Katere podatke posredujete za dostop do e-dokumentov?

Za dostop do e-dokumentov nam posredujete ime in priimek (oboje opcijsko) ter e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati zahtevanega dokumenta, ime in priimek, če nam ga zaupate, uporabljamo za personalizacijo sporočila tako, da vas nagovorimo po imenu.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler ne zahtevate izbrisa.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov in pošiljanje zahtevanih dokumentov uporabljamo vtičnik ninjaforms.com, ki vaše podatke tudi shrani. Podatkov nadalje ne obdelujemo na druge načine.

Profil 3: Prijava na dogodke, ki jih organiziramo

Katere podatke posredujete za prijavo na dogodke?

Za prijavo na dogodke, ki jih organiziramo, nam posredujete ime in priimek, telefonsko številko in e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo za to, da vam pošljemo predračun, vse ostale podatke pa za organizacijo dogodka oziroma obveščanje v primeru prestavitve ali preklica.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo do dogodka. Po dogodku jih izbrišemo.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem, to vključuje osebo, ki preverja vašo identiteto pri vstopu na dogodek.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo vtičnik ninjaforms.com, ki vaše podatke tudi shrani. Podatkov nadalje ne obdelujemo na druge načine.

Profil 4: Vprašalnik za prehransko oziroma vadbeno svetovanje

Katere podatke posredujete za naročanje prehranskega oziroma vadbenega svetovanja?

Ko se naročate na svetovalne storitve, nam posredujete večje število osebnih podatkov (ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, spol, starost, povprečna dolžina spanca, telesna višina, telesna masa, prehransko-vadbeni cilji, kadilske navade, navade pitja alkohola, prehranske navade in preference, navade glede pitja, navade glede jemanja prehranskih dopolnil, športne navade in ocena energijske porabe ter zdravstvena vprašanja, ki zadevajo vaše trenutno zdravstveno stanje, zdravila, ki jih jemljete, informacijo o poškodbah in operacijah, informacijo o alergijah, diagnoze, ki jih ali ste jih imeli, in informacije o družinski zgodovini srčno-žilnih obolenj).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo za nadaljnjo komunikacijo in dogovor o poteku svetovalnih storitev. Ostale podatke uporabljamo za oblikovanje ustrezne storitve, ki jo pričakujete od nas.

Koliko časa hranimo te podatke?

Podatkov ne shranjujemo. Od vseh posredovanih podatkov shranimo samo storitev, ime, priimek, ime, in soglasja (zasebnost, splošni pogoji, informirano soglasje, potrditev, da želijo svetovanje in morebitna prijava na e-novice) – drugi osebni podatki pa ne ostanejo shranjeni v bazi podatkov.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem. Podatke vidi oseba, ki ureja dogovore s svetovalcem, in svetovalec sam.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo vtičnik ninjaforms.com. Podatkov, razen tistih, s katerimi lahko nadzornemu organu dokažemo, da ste se strinjali z opravljanjem storitve, ne shranjujemo in ne obdelujemo na druge načine.

Profil 5: Podatki za online nakupovanje

Katere podatke posredujete za naročanje v naši spletni trgovini?

Pri nakupih v spletni trgovini potrebujemo več vaših osebnih podatkov, in sicer ime, priimek, celoten poštni naslov, telefon in e-naslov. V primeru, ko izberete plačilo s kreditno kartico, pošljete tudi svoje finančne informacije (na primer podatke o kreditni kartici). Pri plačilih s Paypalom vaših finančnih podatkov ne vidimo, saj vse to uredite s PayPalom. Ta nam samo sporoči, da je plačilo opravljeno.

Zakaj potrebujemo te podatke?

Vse te podatke potrebujemo zato, da lahko izpolnimo vašo željo: nakup določenega izdelka. Ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo, e-naslov pa za potrdilo in informacije o transakciji in nadaljnjo komunikacijo, če bo potrebna.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, saj gre za podatke na uradno izdanih računih, ki smo jih dolžni hraniti.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Pošiljanje in dostavo kupljenih izdelkov za nas opravljajo naši poslovni partnerji. Priskrbeli smo si njihovo izjavo, da vaših podatkov ne obdelujejo za nič drugega razen izvirnega namena: da paket pride do vas.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo vtičnik WooCommerce. Uporabljamo jih izključno za namene spletne prodaje in jih ne obdelujemo na druge načine.

Profil 6: Podatki kupcev v trgovinah

Katere podatke posredujete za naročanje v naši spletni trgovini?

Pri nakupih v trgovini vam ponudimo možnost, da se vpišete v bazo, ki jo obveščamo o različnih akcijah. Za to potrebujemo več vaših osebnih podatkov, in sicer ime, priimek, celoten poštni naslov in e-naslov. E-naslov je obvezen, saj se uporablja kot identifikator, ko želite uveljavljati pravice, povezane z varovanjem osebnih podatkov.

Zakaj potrebujemo te podatke?

Vse te podatke potrebujemo zato, da lahko izpolnimo vašo željo: glede na vaše želje vam pošiljamo e-novice (redno) in / ali obvestila po klasični pošti (občasno).

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler ne zahtevate izbrisa.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo vtičnik ninjaforms.com, ki vaše podatke tudi shrani. Če se prijavite tudi na e-novice, se ime, priimek in e-naslov shranijo še na emailoctopus.com, s katerim upravljamo pošiljanje e-novic. Podatkov nadalje ne obdelujemo na druge načine.

Dodatno o vaši zasebnosti

Združeni vprašalniki

Na spletni strani www.lchflove.si pri različnih vprašalnikih, s katerimi nam posredujete svoje podatke, uporabljamo združevanje s prijavo na e-novice. Konkretno to pomeni, da vam pri vprašalniku, ki na primer omogoča prenos brezplačne e-knjige, ponudimo hkrati tudi vpis na seznam prejemnikov e-novic. Podatki, ki se nanašajo na vprašalnik sam, so shranjeni posebej, prijava na e-novice pa posebej in medsebojno niso povezani. Prijava na e-novice ni pogoj za nadaljevanje procesa, ki ste ga zahtevali. Na primer: če želite, da vam pošljemo e-knjigo, vam jo bomo poslali, tudi če se ne prijavite na e-novice.

Statistike o spletni strani

Statistične podatke o obiskovalcih spletne strani lahko občasno delimo s partnerji ali oglaševalci. Take informacije ne vsebujejo nobenih takih podatkov, ki bi osebno identificirali kogarkoli, ki je na kakršenkoli način komuniciral z našo spletno stranjo.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran www.lchflove.si lahko občasno objavi tudi povezavo na neko drugo spletno stran. Če obiščete drugo spletno stran, tam velja njihova politika zasebnosti. Priporočamo, da na vsaki strani, na katero pridete, preverite, kako zagotavljajo pravice glede varstva vaših osebnih podatkov.

Ankete in nagradne igre

Na spletni strani www.lchflove.si občasno organiziramo nagradne igre. Sodelovanje pri nagradni igri ni nujno, pač pa vaša prostovoljna odločitev. Pri nagradnih igrah zahtevamo določene osebne podatke (na primer ime in naslov). Te uporabljamo za obveščanje zmagovalcev in pošiljanje morebitnih nagrad.

Pri anketah običajno ne zahtevamo posebnih podatkov: namenjene so anonimni raziskavi o zadovoljstvu in o morebitnih izboljšavah naših storitev in spletne strani same.

Varnost prenosa in hranjenja podatkov

Spletna stran www.lchflove.si ima vgrajen varnostni certifikat SSL, ki ga je izdala organizacija Let’s Encrypt. Ta certifikat zakodira sporočila med spletno stranjo in uporabniki in s tem zagotavlja varno komunikacijo na medmrežju. Da je certifikat nameščen, lahko preverite sami. Poglejte na vrstico s spletnim naslovom: levo od naslova www.lchflove.si je prikazan znak zelene ključavnice, pri nekaterih brskalnikih piše tudi “secure”. Poleg tega vidite, da se naslov spletne strani začne https://. Črka “s” pomeni varno povezavo.

Tudi potem, ko ste nam prek spleta varno poslali svoje podatke, z njimi ravnamo skrbno. Dostop do njih imajo samo pooblaščeni sodelavci podjetja Maksimum, d.o.o. in samo za opravila, ki so nujno potrebna pri njihovem delu (izdajanje računov, pripravljanje pošiljk, služba za pomoč uporabnikom). Strežniki, na katerih so shranjeni vaši osebni podatki, so na varnem in zaščiteni.

Piškotki

Na spletni strani www.lchflove.si za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik namesti na vaš računalnik, s tem pa izboljša vašo izkušnjo. Na primer: piškotek lahko omogoči, da se vam ni treba vsakič znova prijavljati na neko spletno stran (če ste tako želeli). Piškotki omogočajo tudi spremljanje obiskanosti strani zato, da jih lahko uredimo tako, da bodo bolje služile svojemu namenu. Uporaba piškotkov nikoli ne pomeni, da upravljavcu kakorkoli posredujete svoje osebne podatke oziroma podatke, po katerih bi lahko prepoznali, kdo ste.

Piškotek in trajanje Zakaj se namesti?
dd5_session_wp (1 dan) Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
cookie_notice_accepted (1 mesec) Piškotek se uporablja za beleženje vaše odločitve o uporabi piškotkov.
_ga (2 leti)
_gid (24 ur)
_gali (do konca vašega obiska spletne strani)
_gat (10 minut)
Piškotki pomagajo pri izračunu podatkov o obisku naše spletne strani, pri beleženju, katere povezave na spletni strani so bile poklikane, in za omejevanje pogostosti zadetkov.
pum-#### (do konca vašega obiska spletne strani) #### so lahko katerekoli številke. Piškotki pomagajo upravljati pop-up okna (ob odprtju, ko ga zaprete ipd.)
wp_woocommerce_session_####### (2 dni)
woocommerce_items_in_cart (do konca vašega obiska spletne strani)
woocommerce_cart_hash (do konca vašega obiska spletne strani)
#### so lahko katerekoli številke. Piškotki se namestijo, če uporabljate spletno trgovino (LCHF-trgovina). Uporabljajo se za beleženje vaše seje in izdelkov v košarici.

Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

V vsakem trenutku lahko zahtevate vpogled v zapis o vaših podatkih, popravek, izbris iz baze ali uveljavljate katerokoli od omenjenih pravic.

Če ste prijavljeni na e-novice, ki jih ne želite več prejemati, lahko to storite neposredno v prejetem sporočilu: na dnu vsakega sporočila je povezava na odjavo. Če kliknete nanjo, sporočil ne boste več dobivali.

Pri vseh ostalih pravicah, vprašanjih ali dvomih oziroma če želite uveljavljati katerokoli od svojih pravic, izhajajočih iz Splošne uredbe o varstvu podatkov, vas vljudno vabimo, da izpolnite in pošljete spodnji obrazec.

Obrazec za uveljavljanje pravic po GDPR

Zaradi preprečevanja zlorab in zagotavljanja zanesljive identifikacije bomo lahko od vas zahtevali dodatne podatke. Če vas ne bomo mogli zanesljivo identificirati, lahko ukrepanje tudi zavrnemo. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času ali najkasneje v dveh tednih po vašem zahtevku.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da z obdelavo vaših podatkov kršimo Splošno uredbo o varstvu podatkov.