Torta malina

Torta malina

Pred vami je recept za osvežilno tortico z malinovo kremo. Posebej me je navdušil biskvit, za katerega nihče ne bo ugotovil, da je brez moke in dodanega sladkorja. Ponavadi biskvit delam kar z mletimi mandlji, a razmaščena mandljeva moka Sukrin je vseeno bolj podobna navadni moki in tako nastane zares odličen biskvit, ki je po okusu in videzu popolnoma enak navadnemu.

Sestavine za biskvit

6 jajc

80 g razmaščene mandljeve moke Sukrin

6 žlic sladila Sukrin

125 g masla

pol pecilnega praška (po želji)

Sestavine za kremo

500 g maskarpone sira

500 g grškega jogurta

5 žlic sladila Sukrin Melis

250 g malin

1 vrečka želatine fix

Sestavine za dekoracijo

poljubno jagodičevje

Torta malina

Postopek

Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo stopljeno maslo. Vmešamo sneg in na koncu še mandljevo moko s pecilnim praškom. Pečemo ca. 20 minut pri 175 °C v tortnem modelu s premerom 24-26 cm, obloženem s papirjem za peko.

Mascarpone in grški jogurt damo na sobno temperaturo za nekaj časa, nato ju premešamo s sladilom Sukrin Melis in zmiksanimi malinami. Na koncu vmešamo želatino fix.

Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir za peko, očistimo obod od modela in biskvit vrnemo v model. Biskvit namočimo z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis. Dodamo kremo, jo poravnamo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Poljubno okrasimo.