Opis
Sukrin Melis / Icing – NARAVNO NADOMESTILO SLADKORJA V PRAHU
Se izogibate sladkorju in umetnim sladilom? Sladilo Sukrin Melis je odlična alternativa.
- brez kJ/kcal
- po videzu in okusu zelo spominja na sladkor v prahu
- 100% naravno
- odlično za kuho in peko
- enako sladko kot sladkor
Sukrin Melis / Icing je drobno zmlet v prah in tako spominja na sladkor v prahu. Sukrin Melis je še posebej primeren za:
- sladice brez peke,
- ledene oblive,
- hladne napitke,
- izdelavo marcipana,
- dekoriranje in posipanje.
0 kJ/kcal
Sukrin Melis / Icing je naravno nadomestilo sladkorja v prahu brez energijske vrednosti (brez kJ/kcal). Ne vsebuje izkoristljivih ogljikovih hidratov, zato je odlično sladilo za vse, ki se izogibajo sladkorju oziroma uživajo nizkohidratno (low-carb) prehrano.
Naraven okus
Sladilo Sukrin Melis / Icing ima čist, naravno sladek okus ter je podobnega videza in strukture kot sladkor v prahu. Ker ima dodane steviol glikozide (stevio), je enako sladko kot sladkor, zato ga uporabite v enaki količini oziroma po okusu.
100 % varno in naravno
Sladilo Sukrin Melis / Icing je izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze. Pri tem procesu nastane snov eritritol, ki se v naravi nahaja v hruškah, melonah in gobah. Po fermentaciji se eritritol očisti, segreje in filtrira. Sladilo Sukrin ne vpliva na razvoj bakterij, ki v ustni votlini povzročajo karies, prav tako ga lahko uživajo posamezniki s kandido.
Primerjava energijske vrednosti Sukrina in ostalih sladil/sladkorjev:
Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
|
DEKLARACIJA
SUKRIN MELIS / ICING namizno sladilo brez energijske vrednosti na osnovi eritritola in steviol glikozidov (stevie) v obliki prahu. Enako sladko kot sladkor v prahu: 1 žlica Sukrina Melis = 1 žlica sladkorja v prahu. Neto količina: 400 g
Sukrin Melis sladilo je naravnega izvora in brez energijske vrednosti. Uporabljamo ga lahko namesto sladkorja v prahu. Glikemični indeks je 0. Uživanje hrane/pijače, ki vsebuje eritritol namesto sladkorja, povzroči manjši porast ravni glukoze v krvi po zaužitju v primerjavi s hrano/pijačo, ki vsebuje sladkor.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 0 kJ/0 kcal, maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g), ogljikovi hidrati 100 g (od tega sladkorji 0 g, polioli* 100 g), prehranske vlaknine 0 g, beljakovine 0 g, sol 0 g. *Ogljikovi hidrati, ki se v telesu ne presnovijo.
Sestavine: sladilo eritritol, sladilo steviol glikozidi (stevia).
Uporaba: kot zamenjava sladkorja v prahu, za slajenje napitkov, sadja, sladic, za kuhanje in peko (pri peki s kvasom v testo dodajte 1 žličko sladkorja ali medu, da spodbudite vzhajanje), za dekoriranje, posipanje, pripravo ledenih oblivov in marcipana. Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si.
Opozorilo: prekomerno uživanje lahko povzroča laksativne učinke. V hrani/pijači ne sme preseči 20 % vseh sestavin. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Slika na naslovni strani je simbolna. Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si