Pralinejev brez dodanega sladkorja ni težko narediti. Težje je narediti bele pralineje, torej nekakšno belo čokolado brez dodanega sladkorja, ki ima res okus po – beli čokoladi. Po nekaj poizkusih se mi zdi recept pred vami še najboljši – bistvena sestavina je beljakovinski prašek z okusom vanilje, saj bodo brez njega pralineji preveč maslenega okusa.
Sestavine
50 g kakavovega masla
15-20 g sladila Sukrin Melis
25 g beljakovinskega praška z okusom vanilje Iso Whey Zero
vanilja v prahu ali tekoči izvleček
poljubna dekoracija (posušene maline, oreški, kokosovi kosmiči ipd.)
Postopek
Kakavovo maslo segrejemo in mu z metlico primešamo sladilo Sukrin Melis. Nato dodamo beljakovinski prašek in vaniljo. Dobro premešamo in maso vlijemo v model za praline. Po želji posujemo s suhimi malinami, oreški, kokosovimi kosmiči ipd. Postavimo v hladilnik, dokler se masa ne strdi.