Večina vas že pozna moje (sladke) LCHF-palačinke z mandljevo moko. Recept sem malo poenostavila in ga priredila tako, da so palačinke primerne tudi za slan nadev. Namesto mandljeve moke sem uporabila sezamovo, vi pa lahko izberete katero koli, palačinke bodo uspele v vsakem primeru. LCHF slane palačinke vsebujejo minimalno ogljikovih hidratov, so mehke in dobrega okusa ter jih je, čeprav so velike in tanke, med peko enostavno obrniti.
Sestavine
2 jajci
100 ml vode
10 g razmaščene sezamove moke Sukrin
5 g indijskega trpotca
ščepec soli
kokosova maščoba za namastitev ponve
poljubna zelenjava po želji
Postopek
Vse sestavine premešamo in počakamo nekaj minut, da se povežejo (ne čakamo predolgo, da masa ne postane preveč gosta). Medtem segrejemo s kokosovo maščobo premazano ponev za palačinke. Polovico mase vlijemo v ponev, počakamo, da se spodnja stran zapeče, obrnemo in pečemo še pol minute oziroma dokler ni pečeno. 🙂
Palačinke poljubno nadevamo. Te na fotografiji so nadevane s popečeno slanino in naribanim sirom. Potem ko jih nadevamo, jih še malo popečemo na žaru ali v žar ponvi, pred postrežbo pa jih potresemo s sirom.