Sukrin Sesame Flour 250 g

8,90 4,45

Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture ter milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena.

Šifra: SUK029 Kategoriji: , Oznaka:

Sezamova moka

Sukrin razmaščena sezamova moka je narejena iz razmaščenega sezama.

  • naravno brez glutena
  • samo 6 % ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
  • zdrava alternativa pšenični moki pri kuhi in peki

Zdrava alternativa pšenični moki

Razmaščena sezamova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Uporabna je pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov. Uporablja se enako kot razmaščena mandljeva moka.

Lastnosti razmaščene sezamove moke

Razmaščena sezamova moka ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Bogata je z magnezijem, železom in cinkom ter kalcijem in vitaminom E. Prav tako vsebuje antioksidanta sezamol in sezamolin.

  • Hranilna vrednost

  • Odmerek:
    Odmerkov:
  • Vrednosti so podane na 100 g
  • Energijska vrednost1697.00 kJ405.00 kcal
  • Maščobe19.00 g
  • » od tega nasičene maščobe3.00 g
  • Ogljikovi hidrati6.00 g
  • » od tega sladkorji0.00 g
  • Prehranske vlaknine15.00 g
  • Beljakovine46.00 g
  • Sol0.00 g
  • Sestavine: razmaščen fino mleti SEZAM.

DEKLARACIJA

SUKRIN RAZMAŠČENA SEZAMOVA MOKA BREZ GLUTENA iz mletega sezama
Neto količina: 250 g
Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1697 kJ/405 kcal, maščobe 19 g (od tega nasičene maščobe 3 g), ogljikovi hidrati 6 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 15 g, beljakovine 46 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Sestavine: razmaščen fino mleti SEZAM.
Uporaba: Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024  www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

 

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

Pri vsakem nakupu vam podarimo Sukrin Cake in a Cup :) - pričakujte ga v paketu z naročenimi izdelki. Opusti