Le kdo ne pozna slavnih Oreo piškotov. Ste za LCHF različico? Odlični so, pa čeprav brez moke in dodanega sladkorja.
Sestavine za piškote
100 g mletih lešnikov
60 g grobe kokosove moke
30 g grobo mletih kakavovih zrn*
1 žlička indijskega trpotca
4 žlice sladila Sukrin Melis
4 žlice kakava
1 jajce
1 žlička vanilje v prahu
60 g zmehčanega masla
15 g zmehčanega kakavovega masla
Sestavine za kremo
200 g kremnega sira
30 g zmehčanega masla
1 žlička vanilje v prahu
10 g zmehčanega kakavovega masla
1 žlica sladila Sukrin
Postopek
Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
* Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
** Sir tipa Philadelphia