LCHF krofi

LCHF krofi

Dolga leta sem se branila preizkušanja receptov za LCHF krofe, letos pa sem jih pripravila na prošnjo trgovin DM, saj so ga želeli za svoj katalog. Receptov na spletu je kar nekaj, meni pa je najbolj všeč kombinacija sestavin, ki sem jih uporabila v svojem receptu.

Sestavine (za cca 12 krofov)

25 g razmaščene kokosove moke Sukrin

25 g razmaščene mandljeve moke Sukrin

50 g sladila Sukrin

1 žlička indijskega trpotca

1 žlička pecilnega praška

1 ščep soli

nekaj ščepov vanilje v prahu

4 jajca

125 ml sladke smetane

50 g kokosove maščobe

dodatna kokosova maščoba za cvrtje

temna čokolada za obliv

sladilo Sukrin Melis v prahu za posip

Postopek

Suhe sestavine premešamo v posodi. Posebej premešamo jajca, tekočo sladko smetano in stopljeno kokosovo maščobo. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga malo čez polovico napolnimo z maso. Če imamo model za šest krofov, bomo potrebovali dva oziroma bomo peko ponovili. Pečemo v segreti pečici 13 do15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.

V srednje veliki posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund). Odlagamo jih na rešetko, kjer ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado ali pa jih posujemo s sladilom Sukrin Melis v prahu.