Tadej

80 kg in 60 cm obsega pasu manj
Ime:Tadej
Starost:25 let
Višina:178 cm
Začetna teža:145 kg
Končna teža:93 kg
Končni obseg pasu:86 cm
Koliko si “izgubil”?

Od začetka leta 2015, ko sem uvedel prehrano LCHF, sem izgubil več kot 60 kilogramov. Na začetku je šlo precej enostavno, kasneje pa sem začutil, da se moram začeti gibati. To je pomenilo povečanje mišične mase, tako da na tehtnici ni bilo več takega minusa, a to je pričakovano in celo prav. Nehal sem toliko gledati na tehtnico, pomembneje mi je, da se počutim dobro v svojem telesu. In počutim se dobro.

Kako si prišel do prehrane LCHF?

Debel sem bil, odkar pomnim. In odkar pomnim, sem se ukvarjal s shujševalnimi dietami – še posebej v srednji šoli. Žal sem z vsako dieto samo še pridobival težo. Kot najstnik sem prišel na 125 kg in to je bila komaj faza.

Konec leta sem imel skoraj 150 kg. To je bila prelomna točka: poslal sem email Gašperju Gromu in pripravljen sem bil na vse, kar bi mi predlagal.

Na srečo mi je njegov predlog zelo ustrezal: dal me je na dieto, polno jajc, mastnih rib, nekaj piščanca, lešnikov, makadamij, olivnega olja, masla in podobnega. V prvem tednu sem izgubil 6 kilogramov – in odtlej moja motivacija enostavno ni padla. V 8 mesecih sem prišel pod 100 kilogramov in prvič v svojem življenju začel redno telesno vaditi. In to z užitkom!

Tvoj nasvet za ljudi, ki so na točki, kjer si bil ti konec leta 2014?

Ena od stvari, ki je pogosto uničujoča, je to, da se zanašaš na “dobronamerne nasvete”, “zdravo kmečko logiko” ali “lastno pamet”, kako zaustaviti in preobrniti začaran krog neprestanega pridobivanja maščevja. Ključni trenutek zame je bil, ko sem si priznal, da sam ne znam in ne zmorem. Čeprav sem prebral vse, kar se je o hujšanju dalo prebrati, so bila vrata do vitkosti zame zaprta. Potreboval sem izkušnje in znanje, predvsem pa motivacijo za napredek: Gašper mi je dal vse to in še več.

 

➡ Oglejte si tudi pogovor s Tadejem!

Prej
Potem