Avokadove čokoladne kroglice

Avokadove čokoladne kroglice

Avokado je res nekaj posebnega. Dober je surov, odličen v raznih namazih, kot je gvakamole, redko pa ga uporabljamo kot osnovo za slaščice. To je čista škoda, ker je izjemno uporaben in če se nam mudi s kako okusno slaščico, lahko naredimo avokadove čokoladne kroglice. Priprava je enostavna, okus pa božanski!

Sestavine

1 zrel avokado

1 žlica sladila Sukrin Melis (opcijsko)

180 g sesekljane temne čokolade (vsaj 85 % kakava)

vanilijeva esenca

malce soli

nekaj temnega kakava (za valjanje kroglic)

Priprava

V mikrovalovki ali na vodni kopeli raztopite čokolado, dodajte ji vanilijevo esenco in ščepec soli. Avokado do finega pretlačite in zmešajte s čokolado. Če ste uporabili čokolado z visokim deležem kakava, bo najbrž treba dodati še žlico Sukrina: odvisno tudi od tega, kako sladkosnedi ste.

Mešanico ohladite, pustite za vsaj pol ure v hladilniku in na koncu oblikujte kroglice, ki jih povaljajte v presejanem kakavu. Shranjujte v hladilniku.

Nasvet:

  • kroglice boste najlaže oblikovali z vlažnimi in mrzlimi rokami
  • poigrajte se z razmerji med avokadom in čokolado – navedene količine bodo dale precej čokoladne kroglice. Možno je dati več avokada in manj čokolade
  • če želite bogatejše kroglice, dodajte žlico ali dve sesekljanih lešnikov

Prijava na e-novice

Nočete zamuditi nobene LCHF-novosti? Želite biti obveščeni o naših LCHF-dogodkih in ekskluzivnih akcijskih ponudbah? Trikrat ali štirikrat mesečno vam bomo poslali e-novice z vsebinami, ki vam bodo pomagale pri življenjskem slogu po načelih LCHF!