Bučkini špageti z ragu omako

Bučkini špageti z ragu omako

Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.

Sestavine

2 večji bučki

500 g mlete govedine

400 g omake iz pelatov

100 ml rdečega vina

1 velika čebula

nekaj strokov česna

sol

poper

bazilika ali druge mediteranske začimbe

košček kokosove maščobe

kisla smetana ali parmezan po želji

Bučkini špageti z ragu omako

Postopek

Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.

Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.

Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.