Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Sestavine
2 večji bučki
500 g mlete govedine
400 g omake iz pelatov
100 ml rdečega vina
1 velika čebula
nekaj strokov česna
sol
poper
bazilika ali druge mediteranske začimbe
košček kokosove maščobe
kisla smetana ali parmezan po želji
Postopek
Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.