LCHF burger z jajci

Burgerji z jajci

Ta recept za burgerje z jajci mi je poslala Tea, prijateljica iz srednje šole. Že nekaj časa se prehranjuje po načelih LCHF in moram priznati, da ji gre priprava LCHF-jedi res odlično od rok (en teden me je namreč razvajala s kuhanjem na skupnem dopustu). Če kdo pogreša hlebček, si ga lahko speče iz Sukrin mešanice za pripravo low-carb kruha.

Sestavine za pleskavice (za 4-6 oseb)

1 kg mletega mesa

2 jajci

1 srednje velika čebula

2 stroka česna

1 pest sesekljanega peteršilja

2 žlici gorčice

1-2 žlički oljčnega olja

sol

sladka paprika

tabasco

provansalske začimbe po želji

1-2 žlici indijskega trpotca po želji

košček kokosove maščobe za premaz ponve

Sestavine za guacamole (avokadova omaka)

2 večja ali 3 manjši avokadi

sok 2 limet ali 1 limone

manjša glava zelene solate

poper

sesekljani koriandrovi listi

češnjev paradižnik po želji

Ostalo

solatni listi

paradižnik češnjevec

4-6 jajc

LCHF burger z jajci

Postopek

Čebulo in česen čim bolj drobno sesekljamo. Vse sestavine za pleskavice dobro premešamo in maso pustimo nekaj časa stati, da se sestavine dobro povežejo. Nato oblikujemo 4-6 pleskavic in jih spečemo v ponvi s koščkom kokosove maščobe. Odložimo jih na krožnik (če so zelo mastne, lahko podstavimo papirnato brisačo).

Guacamole pripravimo tako, da avokado spasiramo z vilicami (lahko pustimo večje kose, lahko pa naredimo bolj gladko omako), dodamo sok limet ali limone in začinimo po okusu ter po želji dodamo še drobno narezan češnjev paradižnik.

Jajca spečemo na oko in začinimo po okusu. Na krožnike damo solatne liste, nanje položimo pleskavice, dodamo guacamole, narezan češnjev paradižnik in na vrh še pečeno jajce.