Limonin piščanec

Piščanec z limono

Piščanec z limono je preprosta in odlična mediteranska jed, ki jo lahko pripravite tako na kuhalni plošči kot v pečici. Priporočam, da piščanca postrežete s svežo narezano papriko in tzatziki namazom. Pa naj še kdo reče, da LCHF-prehrana ni odlična.

Sestavine (za 2-3 osebe)

500 g piščančjih stegen brez kože in kosti

1 neškropljena limona

nekaj žlic oliv

5 strokov česna

3 žlice oljčnega olja

sol

poper

mediteranske začimbe

250 ml vode

100 ml belega vina

Limonin piščanec

Postopek

Piščančja stegna narežemo na kose, začinimo in premažemo z oljem. Mariniramo jih nekaj ur, nato jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani. Dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo ter prilijemo vodo in vino. Dodamo olive in na kolobarje narezano limono, zavremo in nato pri zmerni temperaturi kuhamo 25 minut.

Kose piščanca z olivami damo na krožnik in postrežemo s prilogo po želji.