Uvod v LCHF

Prehranjevanje po načelih LCHF je v zadnjih letih tudi pri nas postalo izjemno priljubljeno. Še vedno pa se dogaja, da ljudje ketogeno dieto oziroma prehrano LCHF označujejo za eno od shujševalnih modnih muh. Znanstvena skupnost ta način prehrane in ugodne učinke, ki jih ima na zdravje, jemlje zelo resno. Prehrana LCHF je lahko v grobem koristna za tri skupine ljudi:

  • pomaga pri nadzoru telesne teže (ali kot po domače rečemo hujšanju);
  • ima številne preventivne lastnosti, zaradi česar je primerna tudi za zdrave ljudi, ki bi radi svojo vitalnost ohranili čim dlje v starost;
  • hkrati pa ima neverjetno velik obseg terapevtskih učinkov, o čemer je čedalje več znanstvenih dokazov: ne samo pri epilepsiji, ki jo s tako prehrano zdravijo že sto let, temveč pri sladkorni bolezni (tudi tipa 1), motnjah v koncentracijah krvnih lipidov, srčno-žilnih obolenjih, nevroloških boleznih (alzheimerjevi in parkinsonovi bolezni, možganskih tumorjih, možganskih poškodbah), pri avtizmu, nekaterih duševnih motnjah, nekaterih oblikah raka in vrsti drugih tegob, ki jih znanstveniki v zadnjih letih intenzivno proučujejo in ugotavljajo, ali niso nemara posledica presnovnih motenj.

Če se prvič srečujete s prehrano LCHF, začnite tukaj – najprej s poglavjem ABC LCHF-ja, potem pa še s Praktičnimi napotki za začetnike.

Zakaj bi čakali?
Naredite nekaj za svoje zdravje že DANES!

Preverite naše individualno oblikovane prehranske načrte.

Ekipa LCHFlove vam lahko pomaga
z znanjem in izkušnjami!

Ne izgubljajte časa – ukrepajte že danes!