Mandljeva moka 400 g, Sukrin

13,90

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Mandljeva moka Sukrin ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko.

Opis

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.

 • naravno brez glutena
 • samo 11 % ogljikovih hidratov
 • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
 • zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki

Zdrava alternativa pšenični moki

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji. Razmaščena mandljeva moka Sukrin je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

Lastnosti razmaščene mandljeve moke

V razmaščeni mandljevi moki Sukrin je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadnimi mletimi mandlji, poleg tega ima daljši rok uporabe. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer več kot 50 %.

Uporaba

Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

Preverite odlične recepte z Mandljevo moko Sukrin:

Za ostale recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

  Hranilna vrednost (100 g)

  Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.

  energijska vrednost 1530 kJ/366 kcal
  maščobe 10 g
  – od tega nasičene maščobe 0,8 g
  ogljikovi hidrati 11 g
  – od tega sladkorji 7,5 g
  prehranske vlaknine 13 g
  beljakovine 51 g
  sol 0 g

  Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI.

  Deklaracija

  SUKRIN RAZMAŠČENA MANDLJEVA MOKA iz hladno stisnjenih surovih mandljev

  Neto količina: 400 g

  Razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko. Razmaščena mandljeva moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

  Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1530 kJ/366 kcal, maščobe 10 g (od tega nasičene maščobe 0,8 g), ogljikovi hidrati 11 g (od tega sladkorji 7,5 g), prehranske vlaknine 13 g, beljakovine 51 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.

  Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI.

  Uporaba: Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si

  Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.

  Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.

  Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška

  Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

  Datum deklaracije: 2023-01