Low Carb Fiber Bread Mix – sončnična in bučna semena 250 g, Sukrin

7,90


Ob nakupu navedenega izdelka prejmete kupon:

  • Dobropis v vrednosti0,20

Mešanica za pripravo nizkohidratnega (low carb) kruha Sukrin Low Carb Fiber Bread Mix je odličnega okusa in teksture. Ena rezina ima le 1 g ogljikovih hidratov. Mešanica Sukrin Sukrin Low Carb Fiber Bread Mix ne vsebuje pšenice, glutena, kvasa, sladkorja, mleka in soje.

Opis

Sukrin Low Carb Fiber Bread Mix mešanica s sončničnimi in bučnimi semeni

Ste na nizkohidratni (low-carb) dieti, ne uživate glutena oziroma se želite zdravo prehranjevati? Potem vam bo zagotovo všeč Sukrin Fiber Bread mešanica za pripravo low-carb kruha brez glutena, mleka in kvasa. Ena rezina (40 g) ima 65 kcal, le 1 g ogljikovih hidratov in kar 8,5 g prehranskih vlaknin. To je 28 % manj kJ/kcal, 94 % manj ogljikovih hidratov in štirikrat več prehranskih vlaknin kot v običajnem polnozrnatem pšeničnem kruhu.

  • le 1 g ogljikovih hidratov na rezino
  • brez pšenice, glutena, kvasa, mleka in soje
  • 21 % prehranskih vlaknin
  • enostavna priprava, samo premešate z vodo
  • odličen okus in mehka struktura

Enostavna priprava – brez gnetenja in vzhajanja

Priprava kruha je enostavna. Mešanico vsujete v posodo, dodate vodo, počakate pet minut, testo z mokrimi rokami oblikujete štruco (ali več štručk) in spečete. Kruh ostane svež več dni, prav tako ga lahko zamrznete ali popečete v toasterju.

Ena vrečka (250 g) zadostuje za ca. 530 g kruha.

Primerjava hranilne vrednosti Sukrin Low Carb Fiber Bread Mix kruha s sončničnimi in bučnimi semeni in običajnega kruha (100 g)

kcalmaščobogljikovih hidratovvlakninbeljakovin
Običajni kruh2252,2 g42,7 g4,4 g8,6 g
Sukrin Low Carb Fiber Bread Mix1638,4 g2,5 g21,2 g8,7 g

 

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

  • Hranilna vrednost

  • Odmerek:
    Odmerkov:
  • Vrednosti so podane na 100 g pripravljenega kruha
  • Energijska vrednost681.00 kJ163.00 kcal
  • Maščobe8.40 g
  • » od tega nasičene maščobe1.40 g
  • Ogljikovi hidrati2.50 g
  • » od tega sladkorji0.0 g
  • Prehranske vlaknine21.20 g
  • Beljakovine8.70 g
  • Sol1.00 g
  • Sestavine: seme indijskega trpotca (psilium), sončnično seme, SEZAM, bučno seme, laneno seme, vlaknine iz sladkorne pese, cikorije in graha, Fiberfin (odporni škrob iz koruze), JAJCA v prahu, grahove beljakovine, sladilo (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (bikarbonat, dinatrijev fosfat).

 

DEKLARACIJA

SUKRIN FIBER BREAD MIX mešanica za kruh s sončničnimi in bučnimi semeni brez glutena. S sladilom.
Neto količina: 250 g; za ca. 530 g kruha
Sukrin kruh s sončničnimi in bučnimi semeni je med nizkohidratnimi kruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 681 kJ/163 kcal, maščobe 8,4 g (od tega nasičene maščobe 1,4 g), ogljikovi hidrati 2,5 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 21,2 g, beljakovine 8,7 g, sol 1 g.
Sestavine: seme indijskega trpotca (psilium), sončnično seme, SEZAM, bučno seme, laneno seme, vlaknine iz sladkorne pese, cikorije in graha, Fiberfin (odporni škrob iz koruze), JAJCA v prahu, grahove beljakovine, sladilo (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (bikarbonat, dinatrijev fosfat).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 175 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 300 ml vode. Dobro premešajte in pustite testo stati 5 minut. Testo z mokrimi rokami oblikujte v štruco (ali več manjših štručk) v pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite 60-70 minut (štruco) oziroma 25-30 minut (štručke). Vzemite iz pečice in ohladite. Kruh hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni (lahko ga tudi zamrznete).
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024  www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si