Protein Bread Mix 224 g, Sukrin

7,90

Marsikdo se na dieti težko odpove kruhu. Mešanica za pripravo nizkohidratnega (low carb) kruha Low Carb Bread Mix vam omogoča uživanje kruha brez slabe vesti.

Opis

Protein Bread mešanica z ovsom in sezamom

Ste na nizkohidratni (low-carb) dieti, ne uživate glutena oziroma se želite zdravo prehranjevati? Potem vam bo zagotovo všeč Sukrin Protein Bread mešanica za pripravo low-carb kruha brez glutena, mleka in kvasa. Kruh iz Protein Bread mešanice ima 15 % beljakovin in desetkrat manj ogljikovih hidratov kot običajen pšenični polnozrnat kruh. V mešanici so uporabljene tri moke: ovsena (brez glutena), sezamova in mandljeva. Mešanica ne vsebuje semen.

  • kar 15 % beljakovin
  • brez pšenice, glutena, kvasa, mleka in soje
  • le 2 g ogljikovih hidratov na rezino
  • enostavna priprava, samo premešate z vodo
  • odličen okus in mehka struktura
  • brez semen

Enostavna priprava – brez gnetenja in vzhajanja

Priprava kruha je enostavna. Mešanico vsujete v posodo, dodate vodo, počakate pet minut, testo z mokrimi rokami oblikujete štruco (ali več štručk) in spečete. Vodo lahko zamenjate z mlekom ali jogurtom. Kruh ostane svež več dni, prav tako ga lahko zamrznete.

Ena vrečka (224 g) zadostuje za ca. 600 g kruha.

Hranilna vsebnost

na 100 g pripravljenega kruhaSukrin Protein Bread MixNavaden polnozrnat kruh
energija (kJ/kcal)644 / 1541096 / 262
maščobe5,73,9
ogljikovi hidrati6,140
prehranske vlaknine106,4
beljakovine1510

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha)

energijska vrednost645 kJ/154 kcal
maščobe5,7 g
– od tega nasičene maščobe1,4 g
ogljikovi hidrati6,1 g
– od tega sladkorji0 g
prehranske vlaknine10 g
beljakovine15 g
sol1,7 g

Sestavine: SEZAMOVA in OVSENA moka (brez glutena), JAJCA v prahu, vlaknine (iz indijskega trpotca in graha), grahove beljakovine, ojačevalec okusa (sladilo eritritol), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, difosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid).

Deklaracija

SUKRIN PROTEIN BREAD MIX mešanica za kruh z ovsom in sezamom. Brez glutena.

Neto količina: 224 g; za ca. 475 g kruha

Sukrin kruh z ovsom in sezamom je med nizkohidratnimi hruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 2,4 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje.

Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 645 kJ/154 kcal, maščobe 5,7 g (od tega nasičene maščobe 1,4 g), ogljikovi hidrati 6,1 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 10 g, beljakovine 15 g, sol 1,7 g.

Sestavine: SEZAMOVA in OVSENA moka (brez glutena), JAJCA v prahu, vlaknine (iz indijskega trpotca in graha), grahove beljakovine, ojačevalec okusa (sladilo eritritol), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, difosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid).

Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 175 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 400 ml vode (vodo lahko v celoti ali delno zamenjate z mlekom, jogurtom; skupna količina mora biti 400-450 ml). Testo naj počiva 5 minut. Z mokrimi rokami oblikujte hlebček ali štručke in naložite v pekač. Pecite 60 minut (hlebček) oziroma 20-25 minut (štručke). Vzemite kruh iz pečice in ohladite. Kruh hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni.

Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Mešanico lahko uporabite kot testo za pico; mešanico pripravite po navodilih in specite v namaščenem pekaču za pico, 15 minut pred koncem peke dodajte poljuben nadev. Specite tortilje; mešanici primešajte 500 ml vode, testo v krogih na tanko nanesite na pekač s papirjem za peko in pecite 18-20 minut.

Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.

Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.

Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška

Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

Datum deklaracije: 2021-05