Opis
Protein Bread mešanica z ovsom in sezamom
Ste na nizkohidratni (low-carb) dieti, ne uživate glutena oziroma se želite zdravo prehranjevati? Potem vam bo zagotovo všeč Sukrin Protein Bread mešanica za pripravo low-carb kruha brez glutena, mleka in kvasa. Kruh iz Protein Bread mešanice ima 15 % beljakovin in desetkrat manj ogljikovih hidratov kot običajen pšenični polnozrnat kruh. V mešanici so uporabljene tri moke: ovsena (brez glutena), sezamova in mandljeva. Mešanica ne vsebuje semen.
- kar 15 % beljakovin
- brez pšenice, glutena, kvasa, mleka in soje
- le 2 g ogljikovih hidratov na rezino
- enostavna priprava, samo premešate z vodo
- odličen okus in mehka struktura
- brez semen
Enostavna priprava – brez gnetenja in vzhajanja
Priprava kruha je enostavna. Mešanico vsujete v posodo, dodate vodo, počakate pet minut, testo z mokrimi rokami oblikujete štruco (ali več štručk) in spečete. Vodo lahko zamenjate z mlekom ali jogurtom. Kruh ostane svež več dni, prav tako ga lahko zamrznete.
Ena vrečka (224 g) zadostuje za ca. 600 g kruha.
Hranilna vsebnost
na 100 g pripravljenega kruha | Sukrin Protein Bread Mix | Navaden polnozrnat kruh |
energija (kJ/kcal) | 644 / 154 | 1096 / 262 |
maščobe | 5,7 | 3,9 |
ogljikovi hidrati | 6,1 | 40 |
prehranske vlaknine | 10 | 6,4 |
beljakovine | 15 | 10 |
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha)
energijska vrednost | 645 kJ/154 kcal |
maščobe | 5,7 g |
– od tega nasičene maščobe | 1,4 g |
ogljikovi hidrati | 6,1 g |
– od tega sladkorji | 0 g |
prehranske vlaknine | 10 g |
beljakovine | 15 g |
sol | 1,7 g |
Sestavine: SEZAMOVA in OVSENA moka (brez glutena), JAJCA v prahu, vlaknine (iz indijskega trpotca in graha), grahove beljakovine, ojačevalec okusa (sladilo eritritol), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, difosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid). |
Deklaracija
SUKRIN PROTEIN BREAD MIX mešanica za kruh z ovsom in sezamom. Brez glutena.
Neto količina: 224 g; za ca. 475 g kruha
Sukrin kruh z ovsom in sezamom je med nizkohidratnimi hruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 2,4 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 645 kJ/154 kcal, maščobe 5,7 g (od tega nasičene maščobe 1,4 g), ogljikovi hidrati 6,1 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 10 g, beljakovine 15 g, sol 1,7 g.
Sestavine: SEZAMOVA in OVSENA moka (brez glutena), JAJCA v prahu, vlaknine (iz indijskega trpotca in graha), grahove beljakovine, ojačevalec okusa (sladilo eritritol), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, difosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 175 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 400 ml vode (vodo lahko v celoti ali delno zamenjate z mlekom, jogurtom; skupna količina mora biti 400-450 ml). Testo naj počiva 5 minut. Z mokrimi rokami oblikujte hlebček ali štručke in naložite v pekač. Pecite 60 minut (hlebček) oziroma 20-25 minut (štručke). Vzemite kruh iz pečice in ohladite. Kruh hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni.
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Mešanico lahko uporabite kot testo za pico; mešanico pripravite po navodilih in specite v namaščenem pekaču za pico, 15 minut pred koncem peke dodajte poljuben nadev. Specite tortilje; mešanici primešajte 500 ml vode, testo v krogih na tanko nanesite na pekač s papirjem za peko in pecite 18-20 minut.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si
Datum deklaracije: 2021-05