EKO mandljeva moka 400 g, Sukrin

13,90

EKO razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko.

Opis

Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.

Ekološko živilo, kmetijstvo EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

DOSTOP DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA

 • naravno brez glutena
 • samo 11 % ogljikovih hidratov
 • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
 • zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki

Zdrava alternativa pšenični moki

Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji. Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

Lastnosti razmaščene mandljeve moke

V Sukrin EKO razmaščeni mandljevi moka je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadnimi mletimi mandlji, poleg tega ima daljši rok uporabe. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer več kot 50 %.

Primerjava vitaminov in mineralov v mandljevi moki, polnozrnati pšenični moki in navadni pšenični moki:

Sukrin Almond Flour minerali

 

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

 • Hranilna vrednost

 • Odmerek:
  Odmerkov:
 • Vrednosti so podane na 100 g
 • Energijska vrednost1530.00 kJ366.00 kcal
 • Maščobe10.00 g
 • » od tega nasičene maščobe1.00 g
 • Ogljikovi hidrati11.00 g
 • » od tega sladkorji8.00 g
 • Prehranske vlaknine13.00 g
 • Beljakovine51.00 g
 • Sol0.00 g
 • Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI iz ekološke pridelave.

 

DEKLARACIJA

EKO SUKRIN MANDLJEVA MOKA iz hladno stisnjenih surovih mandljev
Ekološko živilo, kmetijstvo EU. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.
Neto količina: 400 g
Eko razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin razmaščena mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko. Uporabna je pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1530 kJ/366 kcal, maščobe 10 g (od tega nasičene maščobe 1 g), ogljikovi hidrati 11 g (od tega sladkorji 8 g), prehranske vlaknine 13 g, beljakovine 51 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI iz ekološke pridelave.
Uporaba: Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024  www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si