EKO kokosova moka 400 g, Sukrin

9,90 7,92

EKO razmaščena kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov.

Opis

Eko Sukrin kokosova moka

SUKRIN EKO razmaščena fino mleta kokosova moka brez glutena iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov (Fair Trade).

Ekološko živilo, kmetijstvo izven EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

DOSTOP DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA

 • naravno brez glutena
 • samo 18 % ogljikovih hidratov
 • visoka vsebnost prehranskih vlaknin (40 %)
 • zdrava alternativa pšenični moki in navadni kokosovi moki pri kuhi in peki

Uporaba kokosove moke

Eko Sukrin kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali drugih žitnih mok. Eko Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna (groba) kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov, pogosto pa se jo uporablja tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic in peciv. Pšenično moko lahko z njo zamenjate za najmanj 25 %, pri nekaterih receptih pa vse do 100 %.

Eko Sukrin kokosova moka vsebuje kar 40 % prehranskih vlaknin, zato vpije več tekočine kot pšenična moka. Pri zamenjavi pšenične moke s kokosovo morate uporabiti okoli 40% manj kokosove moke ali pa povečati količino tekočine. Pri peki s kokosovo moko se priporoča dodati več jajc (na vsakih 30 g moke dodajte eno jajce).

Eko Sukrin kokosova moka se odlično obnese pri pripravi domačih beljakovinskih in low-carb peciv, saj se zelo dobro kombinira z beljakovinskimi praški, poleg tega je naravno nekoliko sladkega okusa. Uporabna je tudi kot naravno gostilo za omake.

 

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 • Hranilna vrednost

 • Odmerek:
  Odmerkov:
 • Vrednosti so podane na 100 g
 • Energijska vrednost1481.00 kJ354.00 kcal
 • Maščobe14.00 g
 • » od tega nasičene maščobe13.00 g
 • Ogljikovi hidrati18.00 g
 • » od tega sladkorji18.00 g
 • Prehranske vlaknine40.00 g
 • Beljakovine19.0 g
 • Sol0.0 g
 • Sestavine: posušen, razmaščen in fino mlet kokos iz ekološke pridelave.

 

DEKLARACIJA

EKO SUKRIN KOKOSOVA MOKA iz posušenih, razmaščenih in fino mletih kokosov
Ekološko živilo, kmetijstvo izven EU. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.
Neto količina: 400 g
Eko razmaščena fino mleta kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin razmaščena kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka, poleg tega je fino mleta in ima zato boljše lastnosti za peko. Je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1481 kJ/354 kcal, maščobe 14 g (od tega nasičene maščobe 13 g), ogljikovi hidrati 18 g (od tega sladkorji 18 g), prehranske vlaknine 40 g, beljakovine 19 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Sestavine: posušen, razmaščen in fino mlet kokos iz ekološke pridelave.
Uporaba: Kokosovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a zaradi odsotnosti glutena se v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s kokosovo moko nadomestite ca. 25 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s kokosovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024  www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si