Recept: zeliščno maslo

Zeliščno maslo

LCHF-prehrana ni samo super za zdravje, je tudi izjemno enostavna, če si len kuhar. Ne vem za vas, ampak mene priprava zelišč vsakič sproti čisto utrudi :), brez njih pa mi nobena jed ni dobra. Le kako bi jih lahko pripravila vnaprej, da mi jih ni treba vsakič znova sekljati? Maslo itak dajem v vse, torej bom dala zelišča v maslo! Zeliščno maslo, torej!

Sestavine

maslo

sesekljana zelišča (koper, koromač, peteršilj, bazilika)

žlica olivnega olja

Priprava

Zmehčajte maslo (te dni lahko samo kako uro leži na pultu, pa bo) in dodajte olivno olje. Z električnim mešalnikom ga nekoliko spenite in vmešajte sesekljana zelišča. Shranite v hladilniku – vsaj nekaj dni ste “pokriti”.

Količine so odvisne od vas: mogoče potrebujete več masla z malo začimbami, mogoče rabite v bistvu začimbe z maslom 😀 – preizkusite in najdite svoje pravo razmerje. Tudi izbira zelišč in začimb je na vas: dodate lahko še nekaj česna, drobnjak, nekaj sesekljanega sušenega paradižnika …

Prijava na e-novice

Nočete zamuditi nobene LCHF-novosti? Želite biti obveščeni o naših LCHF-dogodkih in ekskluzivnih akcijskih ponudbah? Trikrat ali štirikrat mesečno vam bomo poslali e-novice z vsebinami, ki vam bodo pomagale pri življenjskem slogu po načelih LCHF!