Čokoladni sladoled

Čokoladni sladoled

Odkar imam aparat za sladoled, sem zelo motivirana za preizkušanje različnih zamrznjenih dobrot. Tokrat sem naredila LCHF-čokoladni sladoled brez jajc in brez dodanega sladkorja. Všeč bo ljubiteljem temne čokolade, saj ima izrazit čokoladni okus, ostali lahko količino čokolade zmanjšate za polovico.

Sestavine

500 ml sladke smetane

100 g temne čokolade

50 g masla

75 g sladila Sukrin Gold

vanilja v prahu

Čokoladni sladoled

Postopek

Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.

Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.